Nyitási akció: Ingyen szállítás minden megrendeléshez!

Mindennapi és versenysport és kendervirág – hogy is van ez?


Alig egy hónapja kezdődött el az új év. Nyilván sokan megfogadták, hogy idén többet fognak mozogni, hogy egészségesebb élnek majd, hogy lefogynak, hogy a sport mindennapjaik részévé válik. Nincs ebben semmi meglepő: az újévi fogadalmak mindig is léteztek.

De vajon meddig tart a lelkesedés?

Egyes statisztikák szerint a fogadalmak megvalósítása még az egy hónapot sem éri meg. Tehát a kezdeti lelkesedést (ami mondjuk akár egy hétig is eltart) felváltja a mindennapokhoz való visszatérés erős katatóniája. Ráadásul január van, ami szürke, hideg és barátságtalan.

Jó lenne valami, ami átlendíti az embert ezeken a létező akadályokon.

Természetesen nagyon sok olyan vitamin, étrendkiegészítő létezik, amely jól hasznosulhat ilyenkor – de valljuk be, néha inkább a csodára várunk. Vagy inkább valami varázslatra

A kendervirág és a sport

Nem meglepő módon a kendervirág rohamos terjedése és sok területen való alkalmazhatósága érinti a sport, wellness iparágat is. Tény, hogy már nagyon sok hivatásos sportoló, de akár amatőr is integrálja már edzéstervébe a kendervirág használatát.

A tudományos magyarázat

Semmiképpen sem meglepő az, hogy a kendervirág népszerűsége egyre növekszik a sport területén. Ha meg akarjuk érteni az összefüggést, akkor az első dolgunk az lesz, hogy engedjük el azt a közismert és elterjedt összefüggést, miszerint a testmozgás után tapasztalható eufórikus hangulat a felszabaduló endorfinnak köszönhető.

Tudósok ugyanis bebizonyították, hogy a fent említett hangulatváltozásnak az oka vélhetően az endokannabinoid rendszerrel van összefüggésben. Ez a rendszer felelős az összes biológiai aktivitásunkért gyakorlatilag, mégpedig azáltal, hogy szabályozza azokat. Ennek érdekében kannabiszszerű molekulákat termel. Így, sportolás közben például megnövekszik az egyik általa termelt anyag mennyisége a szervezetben – ez lesz az oka annak a hangulatnak, amiről már beszéltünk.

Sérülés és kendervirág?

Az sem mellékes, hogy vannak olyan sportágak, amelyekben már gyakorlatilag szponzorként vannak jelen kendervirággal foglalkozó cégek. Nagyon sok olyan esetet feljegyeztek ugyanis, amikor mondjuk amerikaifoci játékosok jelezték, hogy komolyabb sérüléseikből könnyebben épülnek fel a kendervirág használata óta, de akár még különböző harcművészeti ágak is léteznek, ahol komolyan megjelenik ez a termék.

Mindennapjaink sportja és a kendervirág

De hagyjuk a profi sportolókat, térjünk kicsit vissza a realitás és a mindennapok talajára! Mi az, amire hatással van a kendervirág, miben tud nekünk segíteni a saját napi edzésünk során? Lássuk csak azt a három fontos területet, amelyeken már bizonyított!

  • Javítja a koncentrációt

  • Erősíti az állóképességet

  • Hatékonyabb lesz az összpontosítás

Jól látható, hogy a felsorolt három tényező nem kicsit fontos a sikeres edzés szempontjából. Sőt, mondhatjuk azt, hogy elengedhetetlen.

De ha tovább megyünk, akkor mindenképpen meg kell még említenünk a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatást, ami sokszor segíthet nekünk nehezebb napokon (tegyük azért hozzá, hogy sérülés után először meg kell gyógyulni, de ebben is segíthet nekünk a kendervirág). Ez a hatás mindennapi szinten inkább a profiknak segíthet könnyebben és gyorsabban átvészelni a sérülés okozta nehézségeket.

Nekünk azonban megmarad a komplex hármas hatás, ami a koncentrációra, az állóképességünkre és az összpontosítás hatékonyságára helyeződik – és az a csoda, amely a regenerálódás, a fáradtság leküzdése, a gyorsabb felépülés.

A kendervirág segítségével – igazi varázslatban lesz részünk.